Innehav


Appspotr

Appspotr erbjuder en molnbaserad plattform för utveckling av appar. Plattformen gör det möjligt för företag, organisationer och privatpersoner att snabbt, enkelt och kostnadseffektivt bygga appar i stor volym och utan förkunskaper inom programmering. Dessa appar kan publiceras från plattformen direkt till App Store och Google Play.

Appspotrs affärsmodell App as a Service. Det innebär att appägare betalar per månad eller år så länge appen används. Används moduler från tredjepartsutvecklare tar Appspotr en andel av den betalningen, enligt samma princip som Apple och Google tillämpar i sina appbutiker.

En av Appspotrs prioriterade satsningar sker i Asien där samarbetspartnern Novel Unicorn använder sitt kontaktnät och sina kunskaper inom appekonomin i Asien och framför allt Kina, för att skapa affärsmöjligheter i utbyte mot ägande i Appspotr AB. Utöver Asien satsar Appspotr på samarbeten med alla typer av aktörer runt om i världen som vill använda den nyöppnade utvecklarportalen för att bygga moduler mot olika skalningsbara branscher och tillämpningsområden.

Firma
Appspotr AB
Verkställande direktör Patric Bottne
Styrelseordförande Peter Wendel
Antal anställda 12 st.
Omsättning 2016/2017 137 KSEK
Rörelseresultat 2016/2017 -17 150 KSEK
Verksamhetsområde Tech/mjukvara

Hoodin

Hoodin är ett Software-as-a-Service (SaaS)-bolag som har utvecklat en internetbaserad mjukvara som förser professionella användare med ett enkelt och effektivt verktyg för bevakning, inhämtning, förädling samt distribution av internetbaserat innehåll (så kallat Content Curation).

Den stora fördelen med systemet är att det väsentligt minskar kundernas arbetstid och kostnad för Content Curation. Sedan starten har Hoodin åstadkommit en god tillväxt med betalande kunder, bland annat Malmö Stad, Solna Stad, Bonnier Growth Media och Events in Copenhagen.

Firma
Hoodin AB
Verkställande direktör Marcus Emne
Styrelseordförande Peter Wendel
Omsättning 2017 1 503 KSEK
Rörelseresultat 2017 -1 135 KSEK
Verksamhetsområde Tech/mjukvara

Glase

Glase är ett svenskt mjukvaruföretag som sedan december 2017 innehar rättigheterna till en mobil betalningstjänst. Glase gör det således möjligt för alla med en smartphone att betala i butik, antingen kontaktlöst eller med QR-koder. Vidare kan användare genom Glase överföra pengar utan kostnad, spara sina kvitton digitalt och spara pengar genom att dra nytta av erbjudanden och kampanjer direkt kopplade till appen. Glase är tillgängligt för både iOS och Android samt är nedladdningsbart i 15 länder.

Glase kapitaliserar på den starka globala trenden gällande digitalisering av handeln. Kassanvändningen minskar snabbt i fysiska butiker globalt till förmån för mobila betalningar. Glase har förutsättningar att reformera betalningsindustrin genom att erbjuda ett snabbt och säkert sätt att betala, samtidigt som affärsmodellen är attraktiv för alla intressenter.

Firma
Glase Fintech AB
Verkställande direktör Peter Fredell
Styrelseordförande Stefan Alexandersson
Verksamhetsområde Tech/mjukvara

KONTAKT

 

Box 11157,
404 24 Göteborg

Sverige

 

+46 (0) 733 13 00 95