Glase tar in pengar i förberedelse för storsatsning – CapSek utökar ägandet

28-sep-2018

 

Fintechbolaget Glase har tagit in ytterligare pengar för att förbereda inför höstens stora kapitalresning. Northern CapSek Ventures ökade sitt ägande i emissionen och har nu drygt 4 procent av aktierna i bolaget.

 

Glase har en färdigutvecklad teknik för mobila betalningar som har en unik position på den europeiska marknaden. Användarna kan dels skicka pengarna till varandra (som med Swish) och dels i butiker betala med blipp-funktion eller QR-kod med det Mastercard som följer med appen. Pengarna tjänar Glase på kortavgifterna från Mastercard.

 

Marknaden för mobila betalningar är samtidigt både potentiellt väldigt stor och outvecklad i Europa. Då den tekniska utvecklingen går mot att betalkorten försvinner och ersätts med wearables som smarta klockor eller telefoner, finns det således goda möjligheter att med rätt marknadsföring ta en position.

 

– Lyckas vi ta en minoritetsandel på några av de 14 marknaderna som vi finns på i Europa blir det en mycket bra affär, säger Glase vd Peter Fredell.

 

Glases plan är att nu i höst ta in runt 200 miljoner kronor för att genomföra en större marknadsföringssatsning. För att förbereda för det gjordes nyligen en mindre emission där CapSek deltog och utökade sitt ägande.

 

– Vi tycker att Glase har något väldigt spännande på gång och är glada för möjligheten att kunna stötta dem i detta tidiga skede, säger CapSeks vd Peter Wendel.


 


KONTAKT

 

Box 11157,
404 24 Göteborg

Sverige

 

+46 (0) 733 13 00 95